Sunca afumata

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 14366 vizualizari

 

Delicioasa,mai ales sa fie si impanata cu niste carnita

 

INGREDIENTE

  • bucatile de slanina cu sorici ale uni porc de 130 kg
  • saramura de la izvorul de la Baicoi-daca nu aveti saramura folositi sare grunjoasa
  • afumatoarea din dotare de la casa parinteasca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca afumata:

Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in afumatoare.Se aseaza in afumatoare si se da foc,pret de doua zile,cateva ore.Nu ne place foarte afumata,sa devina inchisa la culoare....Noi o pastram intr-un bidon,in care asezam sunca si turnam saramura peste ea.Se pastreaza forte bine pana in miez de vara,fara a capata gust de rancez.

TIPS-URI

1

sunca isi trage exact cata sare are nevoie,deci nu-i nici o problema sa stea in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Corinuta 1

23.12.2013, 11:39

Deci ai sacrificat animalu' saracu'

diaconta 1

26.12.2013, 23:34

Eu zic ca-i slanina,da' oricum i-ai zice e buna rau

delia64 1

26.01.2016, 20:05

Slanina se zice la noi si e tare buna vara cu rosii mari si carnoase din gradina .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa